Met de komst van de iPad is er ook een overvloed aan cases voor de bewuste tablet op de markt verschenen. De ene is nog handiger dan de andere, maar eens in de zoveel tijd verschijnt er een case die baas boven baas is.

De Spark Tablet Case van Voltaic is zo'n case die net een stapje verder gaat. Deze case is namelijk uitgerust met zonnepanelen. De zonnepanelen, leveren voor elk uur dat ze in de zon liggen, een uur stroom voor de iPad.

De case heeft een oplaadbare batterij die praktisch de hele iPad kan opladen. De batterij in kwestie kan door de zon worden opgeladen, maar evengoed met netstroom of via een ander apparaat, dankzij een usb-poort.

De zonnepanelen zijn overigens waterdicht en de case is groot genoeg om nog wat andere accessoires in te herbergen. Tevens kan er voor gekozen worden om ook andere apparaten dan de iPad op te laden, denk bijvoorbeeld aan camera's en mobiele telefoons.

Voltaic heeft nog geen prijs genoemd voor de Spark Tablet Case. De case met zonnepanelen wordt in ieder geval in het tweede kwartaal van dit jaar in de winkels verwacht.