Voor wie bang is dat zijn portemonnee wordt gerold, komt het Britse Dunhill met de Biometric Wallet. Deze leren portefeuille gaat alleen open als de eigenaar zijn vinger op de ingebouwde afdruklezer legt.

De Biometric Wallet moet het voor zakkenrollers moeilijker maken om de portemonnee na het roven van zijn inhoud te ontdoen. Niet alleen beschikt de nieuwerwetse geldbuidel over een ingebouwde vingerafdrukscanner, hij is ook ‘vrijwel niet kapot te krijgen’, aldus Dunhill.

Daarnaast is er een handig foefje ingebouwd, om überhaupt te voorkomen dat de portemonnee ongemerkt de broek- of jaszak verlaat. Net als bij de Alertron is de biometrische portemonnee voorzien van een module die via bluetooth contact houdt met de mobiele telefoon: raken de twee meer dan vijf meter bij elkaar uit de buurt, dan gaat er een alarm af.

Om de aanschaf van Dunhills strengbeveiligde leren beurs goed te praten, moet men wel letterlijk én figuurlijk over een goed gevulde portemonnee beschikken. Voor wie slechts wat wisselgeld wil beschermen, is het prijskaartje van 600 euro aan de heftige kant.