Er zijn in de afgelopen jaren enkele pogingen geweest om de iconische jaren tachtig gettoblaster nieuw leven in te blazen. Pogingen die nooit helemaal geslaagd zijn. Nu waagt TDK zich aan een nieuwe poging met de nieuwe 3 Speaker Boombox.

De 3 Speaker Boombox is geen gettoblaster die niet gauw te zien zou zijn in een klassieke Run DMC-videoclip. Desalniettemin is het TDK gelukt om op een smaakvolle manier nieuwe technologie met elementen van oude vormgeving samen te voegen.

Het geluid uit de 3 Speaker Boombox is afkomstig uit een tweetal coaxiale drivers van zes inch en een subwoofer in dezelfde grootte. Een combinatie van touchscreen en eenvoudige draaiknoppen geven de gettoblaster een strak en overzichtelijk uiterlijk.

In plaats van een traditionele cassettegleuf beschikt de 3 Speaker Boombox over een usb-poort, een 3,5 millimeter hoofdtelefooningang en verschillende andere poorten om mediaspelers, iPods of iPhones op aan te sluiten. Tevens laadt hij gelijk de aangesloten apparaten weer op.

De gettoblaster werkt op 12 grote D-batterijen of gewoon via netstroom. Wat de 3 Speaker Boombox van TDK moet gaan kosten is nog niet bekend. Ook wanneer deze gettoblaster daadwerkelijk verkrijgbaar zal zijn, moet nog worden aangekondigd.