Transcend heeft woensdag de lancering van haar verbeterde 2,5 inch solid state drives (SSD’s) aangekondigd. Gebouwd op een nieuwe controller bieden de vernieuwde SSD’s random leessnelheden tot 40MB/s, waarmee het systeem en de applicaties significant sneller kunnen opstarten.

De onlangs gelanceerde SSD’s zijn beschikbaar in de capaciteiten 32GB, 64GB, 128GB en 256GB. Dankzij het gebruik van de nieuwe geavanceerde controller chip en 64MB ingebouwd DDR2 DRAM cache geheugen, zijn de nieuwe SSD’s voorzien van sequentiële lees- en schrijfsnelheden tot 260MB/s en 240MB/s en random lees/schrijfsnelheden van 40MB/s en 27MB/s.

Hiernaast ondersteunen Transcend’s nieuwe 2,5 inch SSD’s het TRIM commando, dat door moderne besturingssystemen wordt gebruikt om de optimale schijfsnelheden te behouden en slijtage op de lange termijn te verminderen.

De SSD’s van Transcend hebben een ingebouwde Error Correction Code (ECC) functionaliteit en statische slijtage nivellering waarmee gegevens gelijkmatig worden verspreid over of verwijderd van de flash geheugencellen van de schijf.