De stem van acteur en Gouden Kalf winnaar Barry Atsma is sinds woensdag te downloaden voor diverse TomTom navigatiesystemen. Deze stem is ontwikkeld in samenwerking met Snack a Jacks.

Barry Atsma is onder meer bekend van tv-series ‘Rozengeur& WodkaLime’ en ‘Voetbalvrouwen’, films als ’Komt een vrouw bij de dokter’ en ’Loft’ en ook is hij als vast acteur verbonden aan Toneelgroep Amsterdam.

De stem van Barry Atsma kan worden gedownload voor bijna tien euro of is met behulp van een code op de actieverpakking van Snack a Jacks gratis verkrijgbaar. Op deze website maakt men tevens kans op een TomTom Via 120 navigatiesysteem.

Voor Nederland is Barry Atsma de tweede officiële TomTom stem die door een Bekende Nederlander wordt ingesproken. Vorig jaar was André van Duin de eerste Nederlandstalige TomTom stem en heeft hij in de gedaante van zijn personages Jan Wijdbeens en Dik Voormekaar stemmen ingesproken.

In het buitenland is al vaker gebruik gemaakt van bekende stemmen bij het inspreken van TomTom navigatiesystemen waaronder die van Homer Simpson, Snoop Dogg en Star Wars.

Met de stemmen van de verschillende karikaturen en beroemdheden kunnen gebruikers hun TomTom navigatiesysteem een persoonlijk tintje geven. TomTom-gebruikers rijden op deze manier niet alleen veilig naar hun eindbestemming, maar worden onderweg ook nog vermaakt en op een gegeven moment vast ook wel geïrriteerd.