LG’s nieuwste tablet, de G-Slate, krijgt als eerste in zijn soort een 3D-scherm. Ook kan de tablet 3D-foto’s en -video’s maken.

De specificaties van de nieuwe tablet – die in maart op de markt komt – zijn woensdag bekendgemaakt door de Amerikaanse tak van T-Mobile. In een persbericht bevestigt het bedrijf de geruchten dat de G-Slate wordt uitgerust met een 3D-scherm.

De aanwezigheid van 3D-ondersteuning verrast dan ook niet, maar de manier waarop 3D wordt weergegeven wel. In plaats van een brilvrij 3D-scherm te gebruiken, zoals voor de hand ligt bij een mobiel apparaat, gebruikt de G-Slate actievesluitertechnologie om 3D-effecten weer te geven. Gebruikers zullen dus een speciale bril moeten dragen om het diepte-effect waar te kunnen nemen.

Naast de mogelijkheid om bestaande 3D-content weer te geven, kan men met de tablet ook zijn eigen 3D-filmpjes en –foto’s maken. De G-Slate beschikt over een tweetal camera’s aan de achterkant, waarmee men 5-megapixelfoto’s kan schieten en 3D-video-opnames kan maken in Full-HD. Het 8,9-inch scherm kan deze opnames zelf in 720p-resolutie weergeven, terwijl 3D-opnames in Full-HD op een 3D-tv kunnen worden afgespeeld dankzij de ingebouwde hdmi-aansluiting.

De tablet draait op een 3D-versie van Nvidia’s Tegra 2 dualcore-chip en heeft Google’s nieuwe Android 3.0 als besturingssysteem. De G-Slate krijgt 32GB flashgeheugen aan boord, terwijl men kan internetten via wifi en 4G. Het apparaat komt in maart voor een nog onbekende prijs uit in de VS. Wanneer LG zijn tablet naar Nederland brengt, is nog niet duidelijk.