Sony Computer Entertainment heeft laten weten dat er vanaf 10 maart een speciale zilverkleurige versie van de slankere PlayStation 3 Slim in Japanse winkels komt te liggen.

Van de oorspronkelijke versie van Sony’s PS3 was al eens een zilverkleurig broertje verschenen, maar de afgeslankte PS3 Slim was vooralsnog alleen verkrijgbaar in het zwart. Daar komt over ruim een maand verandering in, want op 10 maart brengt de consolebouwer in Japan de ‘Silver Satin’-versie van de PS3 Slim uit.

De spelcomputer verschijnt in een beperkte oplage, aldus Sony in een persbericht. Wel zullen er twee versies in het zilver worden gestoken: eentje beschikt over een harddisk van 160GB, terwijl men op de andere tot 320GB aan data kwijt kan. Ook komt er een bijpassende zilverkleurige standaard in de Japanse winkels te liggen.

Nederlandse gamers die een zilverkleurige uitvoering van de PS3 Slim onder hun tv willen zetten, zullen waarschijnlijk zijn aangewezen op de import. De eerder uitgebrachte, zilverkleurige versie van de ‘dikke’ PS3 werd officieel nooit in Nederland uitgebracht.