Sony introduceerde dinsdag twee nieuwe camera’s binnen zijn Cyber-shot-serie, waarbij vooral het zoombereik flink onder handen is genomen.

Het nieuwe duo bestaat uit een compacte zoomcamera met een 16x-zoomlens en een bridgecamera waarmee tot 30 keer kan worden ingezoomd. Beide modellen, respectievelijk de HX9V en de HX100V, zijn opvolgers van bestaande Sony-toestellen.

De HX9V zoomt met zijn Sony-lens niet alleen een stuk verder in dan zijn directe voorganger, de HX5V, ook de beeldsensor is met 16,2 megapixels een stuk steviger dan de 10,2 megapixelsensor in het huidige model. Naast sterk ingezoomde foto’s met een hoge resolutie, schiet het nieuwe toestel ook 3D-panorama’s en Full-HD video.

Ook de HX100V kan panoramafoto’s in 3D maken en Full-HD-filmpjes vastleggen. En ook voor deze 30x zoomcamera geldt dat het aantal megapixels fors in toegenomen ten opzichte van zijn voorganger: van 9,1 naar 16,2 megapixels. De twee nieuwe camera’s komen in april op de markt. Prijzen zijn nog niet bekend.