Het Britse Media Sauce toonde deze week drie nieuwe accessoires voor de iPhone en iPod touch, die het spelen met Apple’s apparaatjes een nieuwe dimensie moeten geven.

Het meest opvallende accessoire is de AppGun, een fors speelgoedgeweer met een speciaal plekje voor de iPhone of iPod touch. Bij dit gepatenteerde plastic pistool hoort een gratis applicatie die augmented reality combineert met on-rails schietactie: de beelden van de iPhone-camera vormen de spelwereld, waarin aliens verschijnen die men met het geweer om zeep kan helpen.

Naast dit 25 euro kostende speelgoed brengt Media Sauce twee opzetstukjes voor de i-apparaten uit, die een goedkoper alternatief moeten bieden voor de wifi-bestuurde AR Drone van Parrot. Deze accessoires prikt men in de koptelefoonuitgang om de iPhone of iPod touch te veranderen in een radiografische bediening.

De AppCar is met een prijs van zo’n 34 euro de goedkoopste van de twee. Deze infraroodmodule wordt geleverd met een radiografisch bestuurbare auto, terwijl de AppCopter voor 58 euro gebundeld is met een helikopter. Of Media Sauce zijn speelgoed ook in Nederland uitbrtengt, is nog niet duidelijk.