Dell heeft de nieuwste versie van Alienwares M17x-gamelaptop naar Nederland gehaald. De nieuwe uitvoering kan game- en filmbeelden in 3D weergeven.

De 3D-versie van de 17-inch gamelaptop heeft dezelfde naam als zijn 2D-voorgangers, maar de hardware is op een aantal punten veranderd. De grootste verandering zit ’m in het scherm. Het Full-HD paneel heeft een beeldverversing van 120Hz, waardoor het mogelijk wordt om stereoscopisch 3D weer te geven met behulp van een actieve-sluiterbril.

Voor de 3D-weergave gebruikt Alienware de 3D Vision-technologie van Nvidia. Dat houdt in dat de laptop voor 3D moet zijn uitgerust met een videokaart van dezelfde fabrikant. De benodigde 3D-bril wordt standaard meegeleverd, als klanten tijdens het doorlopen van het bestelproces voor een 120Hz scherm kiezen.

Hoewel Dell op zijn website een vanafprijs van 1999 euro noemt, bedraagt de daadwerkelijke minimumprijs voor de 3D-gamelaptop 2319 euro. Wie ook blu-rayfilms in 3D wil kunnen bekijken, betaalt minimaal 2399 euro voor de laptop.