De tijd dat men een pc met tv-tuner of een digitale ontvanger moest gebruiken om televisie te kunnen kijken op de beamer, lijkt voorbij. LG introduceerde deze week in Korea zijn eerste beamer met ingebouwde tv-ontvanger.

Het betreft een compacte picoprojector die luistert naar de naam HX350T. Dit apparaat is 16 bij 13,6 centimeter groot en weegt een kleine 800 gram. Ondanks zijn kleine formaat beschikt de HX350T over een flinke lading aansluitingen, waaronder vga, hdmi en usb.

De meest opvallende aansluiting is de antenne-ingang, waarmee de beamer op eigen kracht digitale televisie kan ontvangen. Volgens LG Korea kan het apparaat prima overweg met HD-televisie, al gaat de resolutie van de compacte projector zelf niet verder dan 1024 bij 768.

Verdere specificaties zijn een constrastverhouding van 2000:1 en een helderheid van 300 ansi lumen. De picoprojector is uitgerust met een ledlamp die volgens LG 30 duizend uur meegaat. Het apparaat gaat in Korea omgerekend een kleine 650 euro kosten. Of LG het apparaat ook in Europa uitbrengt, is niet duidelijk.