Door gebruik te maken van mobiele rekenchips heeft CompuLab een computer weten te bouwen die compacter is dan de gemiddelde mediastreamer.

CompuLabs Trim Slice is nog het beste te omschrijven als een nettopcomputer, al is het apparaatje eigenlijk een stuk compacter dan de Eee Tops en Windtops van respectievelijk Asus en Acer. Het kleine computerkastje is pakweg 1,5 centimeter dik en verdwijnt met gemak onder de gemiddelde sleutelbos.

Uiteraard eisen de bescheiden afmetingen offers op het gebied van prestaties. De Trim Slice draait voornamelijk op hardware, die anders vrijwel alleen in mobieltjes, tablets en mediastreamers te vinden is. Zo is de processor een 1GHz Tegra 2-dualcore chip van Nvidia, bijgestaan door 1GB aan ouderwets ddr2-geheugen.

Toch heeft CompuLab er ook een bescheiden ssd (maximaal 64GB) in weten te bouwen, waarvan de capaciteit is uit te breiden met behulp van SD- en Micro SD-kaartjes. Ook het aantal aansluitingen is niet voor de poes: naast de gebruikelijke usb-uitgangen heeft de Trim Slice ook aansluitingen voor hdmi, dvi en digitaal en analoog geluid.

Met zijn bescheiden rekenkracht zou CompuLabs minicomputer slechts 3 watt verbruiken. Maar de inzet van mobiele processors houdt ook in dat het apparaatje niet onder Windows zal draaien. Of de Trim Slice geleverd zal worden met een besturingssysteem, is nog niet duidelijk, maar vermoedelijk is het computertje bedoeld voor Linux of Android. Het apparaatje komt in april op de markt voor een onbekende prijs.