Na complete gamingheadsets en –oordopjes, waagt game-accessoiremaker Razer zich nu ook aan luidsprekers voor pc-gamers. Het bedrijf lanceert met de Ferox zijn eerste portable pc-speakers.

Razer maakt doorgaans veel werk van design en dat is ook in de Ferox weer terug te zien. Maar naast een gelikt uiterlijk belooft de fabrikant met zijn eerste luidsprekers vooral goede geluidskwaliteit. De omnidirectionele opzet – geluid komt aan alle kanten uit de speakers – zal spelers van pc-games volledig laten opgaan in hun spellen, aldus Razer.

Ondanks het compacte formaat zou de Ferox ‘krachtige bastonen’ en ‘kristalhelder geluid’ leveren. Het tweetal luidsprekers is bedoeld voor pc-gamers die onderweg op de laptop spelen of regelmatig een lan-party bezoeken.

De boxen werken op een oplaadbare accu die tot 12 uur mee zou gaan. De accu is gewoon te gebruiken tijdens het opladen, en een ledje geeft de batterijstatus aan. De Ferox is met een normale mini-jack op computers, laptops en mp3-spelers aan te sluiten. De set kost op Razers eigen website zo’n 60 euro en wordt geleverd met een draagtasje.