Samsung heeft drie nieuwe Galaxy-smartphones geïntroduceerd. De Samsung Galaxy Ace en Mini komen in februari op de markt, de Galaxy Gio volgt in april.

De Galaxy Ace is het duurste toestel van de drie. Deze smartphone beschikt over een 3,5-inch touchscreen en heeft een 800MHz-processor onder de motorkap. De Ace is gericht op werkende twintigers en moet in februari rond de 350 euro gaan kosten.

In februari brengt Samsung ook de Galaxy Mini op de markt, een compacter model met een touchscreen van 3,14 inch. Met zijn 600MHz-processor is deze smartphone een stukje trager dan zijn collega-Galaxy’s, maar er hangt dan ook een gunstiger prijskaartje van 199 euro aan.

De Galaxy Gio laat iets langer op zich wachten: deze mobiel maakt in april zijn opwachting. Volgens Samsung is dit model qua vormgeving een juweeltje, wat meteen ook de naam ‘Gio’ (Italiaans voor juweel) verklaart. Dit toestel krijgt een 3,2-inch touchscreen en gaat 249 euro kosten.

De drie nieuwkomers worden elk voorzien van Samsungs Social Hub, waarin telefoonboek, e-mail, instant messaging en sociale netwerken op één plek samenkomen. Daardoor zijn gebruikers op elk moment van de dag op de hoogte van de online activiteiten van hun contacten, aldus Samsung.