Panasonic is druk bezig met het introduceren van nieuwe fototoestellen. Maandag stelde de elektronicafabrikant een kwartet nieuwe camera’s voor, waaronder de robuuste Lumix DMC-TS3.

De nieuwe TS3 is volgens Panasonic ideaal voor gebruik tijdens (winter)sportvakanties. Het apparaat is water-, schok-, vorst- én stofbestendig. Nu zijn deze kwaliteiten niet per se nieuw, maar de TS3 voegt er nog een paar wapenfeiten aan toe. Zo heeft de 12,1-megapixelcamera ook een 3D-opnamestand aan boord kan het toestel filmpjes opnemen in Full-HD.

Ook heeft Panasonic nog een kompas, hoogtemeter en barometer in de stevige behuizing weten te proppen, zodat avontuurlijke types hun smartphone thuis kunnen laten. Voor wintersporters is er echter ook minder goed nieuws: de camera komt pas in maart uit, wat voor hun hobby wellicht wat aan de late kant is.

Verder brengt Panasonic in de komende maanden nog drie andere Lumix-modellen uit, waaronder de DMC-ZS10 (Full-HD filmopnames) en DMC-ZS8 (filmt in 720p), beide met een 16x zoomlens van Leica en een ‘realistische’ 3D-fotostand. De DMC-FX77 maakt het kwartet compleet met Full-HD filmopnames en een 3,5-inch touchscreen op de achterkant. De prijzen van de nieuwe toestellen zijn nog niet bekend.