Van de opvallende designmonitor die Samsung eerder deze maand toonde op de CES-beurs in Las Vegas, zullen verschillende modellen worden uitgebracht. Zo zullen er zowel tv- als monitorversies verschijnen.

Samsung brengt het asymmetrisch vormgegeven designscherm onder in de 950-serie. Het beeldscherm zal in twee formaten op de markt komen: 23 en 27 inch. In beide gevallen bedraagt de resolutie 1920 bij 1080 pixels (Full-HD) en wordt 3D ondersteund. Gebruikers moeten een bijgeleverde bril opzetten om het 3D-effect te ervaren. Ook conversie van 2D-beelden naar 3D is ingebouwd.

De schermen worden uitgebracht in aparte monitor- en televisieversies. De tv’s (T23A950 en T27A950) hebben een reponstijd van 5 ms en hebben de meeste aansluitingen: naast hdmi, ook usb, een kabelingang, digitale en analoge geluidsuitgangen, en aansluitingen voor component, composiet en een internetkabel. Ook hebben deze schermen ingebouwde speakers.

De monitorvarianten (S23A950D en S27A950D) moeten het zonder speakers en met een stuk minder aansluitingen stellen, al is er naast de hdmi-poort ook een nieuwerwetse displayport aan boord. Daar staat tegenover dat deze schermen met hun reactietijd van 2 ms net wat sneller zijn.

De schermen moeten in maart op de markt komen. Samsung brengt dan ook de 750-serie uit, een serie schermen met exact dezelfde mogelijkheden, maar met een minder opvallend design. De tv’s/monitoren uit de 750-serie zullen vermoedelijk wat minder prijzig zijn, maar wat de prijzen precies zullen bedragen is nog niet bekend.