Signo brengt de Pogoplug naar Nederland. De Pogoplug is een compact apparaatje dat het delen van foto’s, muziek en films een stuk eenvoudiger moet maken.

De gebruiker is met een Pogoplug binnen een minuut online, aldus Signo. Na aankoop maakt de gebruiker online een account aan dat vervolgens wordt gekoppeld aan het apparaat thuis. Vervolgens kan worden bepaald welke bestanden vanaf een aangesloten usb-stick of -harddisk worden gedeeld en welke niet. Pdf’s, foto’s, muziek en video’s kunnen direct online worden bekeken en beluisterd.

Office-bestanden kunnen zelfs worden bewerkt als er geen office-programma op de computer aanwezig is, terwijl overige content meteen kan worden geüpload naar sociaalnetwerksites als Facebook en Youtube. Bestanden zijn niet alleen te delen vanaf een pc of Mac, maar ook vanaf smartphones en tablets.

De Pogoplug-lijn bestaat uit verschillende modellen. Het goedkoopst is de Pogoplug Classic (79 euro), die het zonder wifi moet stellen. Voor 20 euro meer is er de gewone Pogoplug, die wel over draadloos internet beschikt. Voor zakelijke gebruikers is er de Pogoplug Biz (249 euro), terwijl liefhebbers van HD-video kunnen kiezen voor de Pogoplug Video (199 euro). De nieuwe bestandsdeelapparaatjes zijn inmiddels verkrijgbaar in Nederland. Alleen voor de Pogoplug Video moet men nog even geduld hebben: die verschijnt in maart.