AMSTERDAM – Door een fout in de iPhone van Apple hebben maandag wederom veel mensen zich verslapen. De wekfunctie lijkt niet goed te werken in het nieuwe jaar. Ondanks dat het alarm wel kan worden ingesteld, gaat de wekker niet af.

Het probleem kwam zaterdag al aan het licht, maar voor velen is maandag de eerste dag in het jaar dat de wekker moet worden gezet.

Apple erkende zondagochtend dat er een probleem is. ''We zijn ons bewust van een probleem met de eenmalige alarmset voor 1 of 2 januari'', aldus een woordvoerder tegen nieuwssite Macworld.com.

Herhaalde alarmfunctie

Het bedrijf gaf een tip om het probleem te omzeilen: ''Klanten kunnen de herhaalde alarmfunctie inschakelen voor die dagen. Alle alarmfuncties beginnen 3 januari weer goed te functioneren''. Dit blijkt dus niet  bij iedereen het geval te zijn geweest.

Ook andere Apple-producten zoals de iPad en iPod lijken last te hebben van dezelfde problemen met de wekfunctie. Volgens eerdere berichten had de iPhone ook al moeite met de overgang naar de wintertijd. Toen gingen de zich herhalende alarmen niet af. Naar verluidt is dat probleem inmiddels opgelost.

Bekijk alle reacties op Twitter