De camera toont alleen wat de cameraman wil laten zien. Dat is ook bij amateurfilmers het geval. De camcorder laat hooguit de geluiden van de bewuste filmer horen; geluiden van verbazing, ontzetting of pret. De blik van de filmer wordt niet vastgelegd.

Er zijn situaties voorstelbaar dat het jammer is dat de reactie van de filmer voor de eeuwigheid verloren gaat, bijvoorbeeld als die bewuste filmer zijn partner al filmend ten huwelijk vraagt. De Twin Video Camera van Ion maakt voorgoed een eind aan dit probleem.

Deze camcorder heeft namelijk zowel aan de voor als aan de achterkant een lens zitten die allebei tegelijkertijd kunnen opnemen. Hij kan helaas niet opnemen in hd, hij beschikt alleen over vga-kwaliteit.

De camcorder neemt op in een resolutie van 640 bij 480 pixels met 30fps. En verder heeft hij 3 x zoom en een meegeleverd statief. De meegeleverde lithium-ion batterij is oplaadbaar. De afmetingen van deze camcorder zijn 11,2 bij 6,8 bij 1,9 centimeter. De Twin Video Camera van Ion kost omgerekend zo'n 155 euro.