De Apple iPad is door de Nederlandse vakpers verkozen tot de beste gadget van 2010. De helft van de Nederlandse experts heeft de tablet boven aan hun lijst gezet met beste producten van dit jaar. Apple is bovendien, net als vorig jaar, uitgeroepen tot beste merk.

Volgens het merendeel van de deskundigen is de iPad een ‘gamechanger’, zoals Bright-hoofdredacteur Erwin van der Zande het noemt. Daarmee beklimt Apple’s tablet met grote overmacht de eerste plek in de verkiezing. Plaats twee is voor Microsoft Kinect, gevolgd door de HTC’s Anroid-smartphone Desire HD.

De gouden medaille voor de iPad houdt niet automatisch in dat ook andere tablets bij de pers in de smaak vallen. De experts verkozen een andere tablet, de Toshiba Folio 100, tot slechtste product. Opvallend is ook het ‘slechtste merk’ van 2010. Deze twijfelachtige eer valt voor het tweede jaar aaneen ten deel aan de Finse mobieltjesmaker Nokia.

De ‘BesteProductAwards’ is een jaarlijkse terugkerende verkiezing, waarbij Nederlandse gadget- en technologiejournalisten zich uitspreken over de slechtste en beste merken en producten van het jaar. Organisator BesteProduct.nl laat weten dat er dit jaar vijftig journalisten meewerkten aan de verkiezing.