De Berlijnse audiospecialist Teufel voegt met de overname van Raumfeld GmbH een lijn innovatieve audiostreaming producten toe aan de bestaande line-up. Met deze nieuwe productlijn hoopt Teufel zijn positie op de audio- en computermarkt verder te versterken.

Teufel verkoopt vanaf donderdag ook audiostreaming producten van Raumfeld GmbH. De producten zijn net als andere Teufel producten verkrijgbaar via de online shop. Het tevens in Berlijn gevestigde Raumfeld, ontwikkelt en verkoopt sinds 2009 producten, gebaseerd op een gepatenteerde technologie, waarmee gebruikers via een draadloze verbinding in meerdere kamers van muziek kunnen genieten.

Raumfeld stelt gebruikers in staat draadloos van een groot aantal audioformaten en online audiodiensten als Napster te kunnen genieten, via een geluidssysteem dat voldoening biedt aan de ware audiofiel.

Het hart van het Raumfeld systeem is een intuïtieve, gebruiksvriendelijke afstandsbediening, waarmee alle functionaliteiten van het geluidssysteem eenvoudig vanuit elke kamer te bedienen zijn.

Alle werknemers van Raumfeld GmbH zijn sinds half november dit jaar deel geworden van het Teufel-team en zijn met hun expertise en innovatieve geest een welkome aanvulling op Teufel’s product development en design afdelingen.

Raumfeld blijft als merk bestaan en de producten worden exclusief via de Teufel online shop verkocht. Raumfeld is in 2008 opgericht door Stephan Schulz en Michael Hirsch, beide audioliefhebber en bekend binnen de markt.

Alle Raumfeld audiostreamingsystemen zijn per direct via de Teufel webshop verkrijgbaar. Tot eind 2010 is de levering van Raumfeld producten bovendien gratis.