Het begint er zo zoetjes aan op te lijken dat Google's Android het besturingssysteem aan het worden is, wanneer het aankomt op tabletcomputers. Dat betekent echter niet dat Windows 7 geheel van tafel geveegd kan worden.

Uiteraard is Windows 7 in eerste instantie een besturingssysteem voor een desktop, daarom vergt het wat aanpassingen als het in een tablet wordt gezet. Dat heeft het Chinese Shenzen er evengoed niet van weerhouden om in hun nieuwe tablet, de Woozoo, Windows 7 als besturingssysteem te gebruiken.

De Woozoo is uitgerust met een Intel Atom Z530 1.6GHz processor, een ramgeheugen van 1GB en een ssd van 32GB. Het beeldscherm is 8,9 inch groot met een resolutie van 1024 bij 600 pixels. En verder heeft deze tablet een tweetal usb-poorten, een vga-uitgang, een simkaartslot, een camera aan de voorkant en een multigeheugenkaartlezer.

Wat de Woozoo van Shenzen moet gaan kosten is nog niet bekend. Evenmin is duidelijk of deze tablet ooit buiten de grenzen van China verkocht gaat worden.