Het online Informatiecentrum van Sitecom bevat nu naast tekstuele uitleg ook video’s die eindgebruikers alle informatie verschaffen met als doel om nieuwe technologieën begrijpelijk en beschikbaar te maken.

Minder technische consumenten kunnen bijvoorbeeld zien hoe makkelijk het is een beveiligd draadloos netwerk te creëren. Nieuwe technologieën en netwerkbegrippen worden nu ook aan de hand van video’s met duidelijke uitleg en illustraties voor een breed publiek toegankelijk gemaakt.

De video’s zijn gemakkelijk te vinden en worden op een gebruiksvriendelijke manier gepresenteerd aan bezoekers van de website. De beschikbare video’s zijn behalve in het informatiecentrum ook op de corresponderende productpagina’s te vinden.

Omdat Sitecom een internationale speler is en de video’s toegankelijk wil maken voor zoveel mogelijk consumenten, is er voor gekozen de video’s in het Engels te produceren en aan te bieden met Nederlandse, Duitse, Spaanse, en Italiaanse ondertiteling.

Naast het verschaffen van informatie helpt Sitecom de eindgebruikers ook bij het maken van een keuze in hun zoektocht naar nieuwe oplossingen. Dit doet Sitecom door onder elke video een lijst te plaatsen met gerelateerde producten. Als de consument bijvoorbeeld een video bekijkt over Dual-band, zal hij of zij een overzicht vinden van producten die uitgerust zijn met deze functionaliteit.