AMSTERDAM – Research In Motion (RIM) zal het besturingssysteem dat ontwikkeld wordt voor op de tablet PlayBook in de toekomst ook gaan gebruiken op Blackberry’s.

Dat heeft Mike Lazaridis, Co-CEO van RIM, tegenover persbureau Reuters gezegd.

De tablet van RIM wordt begin 2011 verwacht. Het bedrijf heeft gekozen een eigen besturingssysteem te ontwikkelen voor de PlayBook in plaats van het apparaat uit te rusten met bijvoorbeeld Android of Windows 7.

Nieuwe mogelijkheden

Lazaridis laat nu weten dat Blackberrytoestellen uitgerust met multikernprocessoren in de toekomst ook zullen gaan draaien op dezelfde software.

“Door ons te richten op de tabletmarkt zien we tegelijkertijd kansen ontstaan om smartphones verder te brengen dan nu mogelijk is”, vertelt de topman. Wanneer de verandering in software plaats zal vinden wilde Lazaridis echter niet zeggen.

Flash

In het interview haalt de topman van RIM ook nog even uit naar Apple, dat momenteel de tabletmarkt domineert met bijna 8 miljoen verkochte iPads.

“De PlayBook zal Flash ondersteunen. Als iedereen Flash gebruikt, waarom zouden we dan niet verwachten dat we dat ook op onze tablets kunnen gebruiken?” Apple stopte een aantal maanden geleden met de ondersteuning van Flash omdat de software te langzaam en zwaar zou zijn.

Analisten verwachten dat RIM in 2011 twee tot vier miljoen PlayBooks zal verkopen.