De Cideko Air Keyboard – een htpc-toetsenbordje met bewegingsgevoelige muisbesturing – krijgt twee broertjes. De Air Keyboard Chatting heeft een eigen headsetaansluiting en ingebouwde microfoon, terwijl de Air Keyboard Conqueror er een paar joysticks bij heeft gekregen.

De twee nieuwe Air Keyboards zijn net als hun voorganger complete toetsenborden, maar dan met het formaat van een gamecontroller. Beide zijn voorzien van draadloze technologie om media-pc’s op afstand te kunnen bedienen. Ook de bewegingsgevoelige techniek, waardoor men de muiscursor met handbewegingen kan bedienen, is weer terug.

Ze hebben daarnaast een paar extra foefjes, gericht op verwoede chatters en gamers. De Conqueror is ontwikkeld voor precisie-gaming, aldus distributeur Signo. ‘De nieuwe sensor reageert nog exacter op bewegingen van de pols’, stelt de Nederlandse distributeur in een persbericht. Het apparaatje heeft twee analoge joysticks aan boord en een ingebouwde accu, die kan worden opgeladen via usb.

De Chatting heeft een ingebouwde microfoon die gebruikt kan worden om te chatten vanaf de bank. Ook ziet Signo mogelijkheden voor zakelijke gebruikers, die hun presentaties van verhaal willen voorzien. Op de minijackaansluiting van deze controller kan men ook een headset aansluiten. Ook deze keyboard kan worden opgeladen via usb.

Net als hun voorganger worden de draadloze minitoetsenbordjes geleverd met een usb-dongle en werken ze zonder dat er software geïnstalleerd moet worden. De Air Keyboard is geschikt voor Windows en Mac, maar bedient ook diverse mediaspelers en spelcomputers, aldus de distributeur. De Chatting en Conqueror liggen inmiddels voor zo’n 100 euro in de winkels.