Vanaf maandag is de Navigon 20 easy verkrijgbaar in de Nederland. De Navigon 20 systemen zijn de nieuwste generatie instapmodellen van Navigon en met een 3,5-inch display ideaal voor de minder intensieve gebruiker en voetgangers.

Een nieuwe feature op de Navigon 20 is bijvoorbeeld de 'actieve rijbaanassistent'. Een dynamisch plaatje toont het exacte moment waarop van baan veranderd moet worden. Met de TMC route-informatie ziet het apparaat de files en obstakels van te voren en geeft vervolgens een alternatieve route. Beide features zitten zowel op de Navigon Easy als Plus modellen.

De duidelijke layout heeft een hoge prioriteit bij de kleine Navigon 20 Easy: met 'One Click Menu' kunnen de icoontjes en menu’s worden verborgen, waardoor er meer overzicht is voor de route. Daarnaast is het mogelijk om met 'Navigon MyBest POI' bestemmingen in te delen in categorieën. Deze ‘Points of Interest’ worden aan de bovenkant van het scherm weergegeven.

Met de bewegingssensor op de Navigon 20 Plus is het mogelijk om de menubalk en het menu van 'Navigon MyBest POI' te activeren zonder het scherm aan te raken. De Navigon 20 Plus is ook geschikt als reisgids met de feature 'Navigon Sightseeing' en toont de dichtstbijzijnde toeristische bezienswaardigheden in full-screen mode en geeft achtergrondinformatie en reviews van het redactionele team van Merian scout.

De voetgangersnavigatie helpt dagjesmensen om de weg te vinden in de stad. Deze navigatie, in portretweergave, zorgt voor eenvoudige navigatie in onbekende stadscentra. Naast deze features hebben de nieuwe 20 serie modellen ook 'Navigon deur-tot-deur', dat de locatie opslaat van de geparkeerde auto. Het systeem begeleidt zijn gebruiker vervolgens te voet naar de eindbestemming en weer terug naar de auto.

De Navigon 20 Easy is vanaf heden verkrijgbaar voor 100 euro. De Navigon 20 Plus is binnen enkele weken verkrijgbaar voor 130 euro.