BenQ heeft donderdag een nieuwe camcorder gelanceerd. De DV S11 is niet alleen een camcorder die filmmateriaal opneemt in een 1080p hd-resolutie, hij heeft tevens een geïntegreerde picoprojector waarmee dat materiaal direct te bekijken is.

De DV S11 is een broekzakvriendelijke camcorder die uitgerust is met een OmniVision 5-megapixel sensor. De camcorder heeft een touchscreen van 3,5 inch. Hij biedt een 10 shooting modus die gebruikers in staat stellen om direct scherpe video's op te nemen, zonder eerst te klooien met allerlei instellingen.

De geïntegreerde picoprojector is in staat om plaatjes te projecteren tot aan een grootte van 50 inch. De opslag op deze camcorder geschiedt via een SD/SDHC-geheugenkaart. Verder heeft deze camcorder met picoprojector een hdmi-uitgang en een av-uitgang, zodat gebruikers hun video's op een hdtv kunnen tonen.

De DV S11 van BenQ kost zo'n 235 euro. Deze camcorder is inmiddels verkrijgbaar in Hong Kong in drie verschillende kleuren, te weten: oranje, rood en zwart. Of hij ook elders in de wereld verkocht gaat worden is niet bekend.