AMSTERDAM – De iPad 2 zal in februari 2011 verscheept worden en krijgt een lancering in April. De eerste ladingen zullen bestaan uit zo’n 400.000 tot 600.000 exemplaren.

Dat bericht de website Digitimes.com op basis van producenten van onderdelen voor de opvolger van de iPad. De eerste tablet van Apple werd in april 2010 in de Verenigde Staten gelanceerd.

Al tijden gaan geruchten over de komst van de iPad 2 in 2011. Bovendien worden in het eerste kwartaal van 2011 tientallen andere tablets verwacht van bijvoorbeeld Acer, HP en Blackberry. De iPad 2 zou volgens de laatste geruchten al in januari verscheept worden.

Verkoopcijfers

Digitimes maakt ook melding van nieuwe verkoopcijfers van de iPad. Zo zouden er in het derde kwartaal 4,2 miljoen tablets verkocht zijn door Apple wat het totaal op 7,5 miljoen brengt.

Op basis van cijfers van leveranciers van onderdelen voorspelt Digitimes dat Apple over heel 2010 15,8 tot 16,3 miljoen iPads zal verschepen en er maarliefst 15 miljoen tablets zal verkopen.

Dit komt volgens de leveranciers mede door de lancering in Zuid-Korea en Latijns-Amerika. Bovendien zal de verkoop naar verwachting sterk toenemen rond Kerstmis. Daardoor zou de verkoop in het vierde kwartaal uitkomen op 7 tot 7,5 miljoen exemplaren.