TDK werkt aan een nieuwerwetse gettoblaster, die ditmaal niet over twee, maar over drie luidsprekers beschikt. Daarmee moet deze ‘boombox’ van de 21e eeuw nog meer herrie kunnen maken met muziek uit mp3-spelers.

TDK wil de ‘Three Speaker Boombox’ in januari aan het grote publiek presenteren tijdens de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas. Bijzonder aan de gettoblaster is dat hij op ouderwetse batterijen werkt: er passen tien forse c-batterijen in, waarmee het apparaat ouderwets op de schouder kan worden gehesen om iedereen op straat mee te laten genieten met muziek uit de mp3-speler.

Ook bijzonder is de derde speaker, een subwoofer die voor krachtigere lage tonen moet zorgen dan de bekende gettoblasters uit de jaren tachtig. De behuizing van TDK’s lawaaimaker is deels vervaardigd van aluminium, zodat het apparaat tegen een stootje kan. Een opvallende draagbeugel en twee flinke draaiknoppen ontbreken evenmin.

Een cassettespeler is echter achterwege gelaten en ook een cd-speler is niet in de Three Speaker Boombox te ontdekken. Muziek moet komen van externe portable mediaspelers. Ook kan men een usb-stick met muziek aansluiten. Volgens Cnet zal TDK’s uit de kluiten gewassen muziekdoos volgend jaar zo’n 500 dollar kosten.