Transcend heeft donderdag de nieuwe MP870 digitale muziekspeler met 2,4-inch kleurenscherm en een uitgebreide media formaten compatibiliteit aangekondigd. Met extra ondersteuning voor de nieuwere rm/rmvb bestandsformaten, stelt de MP870 gebruikers in staat om bijna al hun favoriete muziek en offline videoclips af te spelen.

Transcend's gloednieuwe MP870 digitale muziekspeler wordt geleverd met een kleurrijk 2,4-inch high-definition tft-scherm en kan meer dan 22 uur aan muziek afspelen op een enkele batterijlading. Met maximaal 8GB aan ingebouwd geheugen en een microSD/microSDHC-geheugenkaartslot, stelt de MP870 gebruikers in staat om overal en altijd te genieten van hun video, audio of foto collecties en deze te delen.

Afgezien van rm/rmvb is de MP870 compatibel met verschillende populaire bestandsformaten, zoals mpeg4 sp (Xvid) en flv bestanden, evenals mp3, wma, wav, ogg, flac (Free Lossless Audio Codec) en wma-dmr10 beschermde muziekbestanden.

De MP870 is tevens uitgerust met een handige line-in functie, die gebruikt kan worden om muziek van een externe bron, zoals een cd-speler, op te nemen. De speler bevat ook een hoogwaardige luidspreker en een microfoon, fm-radio, een memorecorder, een pagina-per-pagina tekstbestand lezer en een gesynchroniseerde songteksten display, die 13 verschillende talen ondersteund. Transcend's nieuwe MP870 digitale muziekspeler is nu beschikbaar in twee capaciteiten, namelijk 4GB (zwart) en 8GB (wit).