Teufel heeft vrijdag de Columa 100 geïntroduceerd, een zeer scherp geprijsde 5.1 zuilspeakerset met een modern en slank design. Afhankelijk van de ruimte waar de Columa 100 zijn diensten moet leveren is de set verkrijgbaar in twee verschillende set-ups.

De grootste Columa 100 variant (set L) is uitgevoerd met vier zuilspeakers, welke gepaard gaan met een akoestisch gelijke en optisch bijpassende center speaker en een 100 Watt RMS subwoofer met 200 millimeter bas driver. Kortom, genoeg power om ruimtes tot 25 m² te voorzien van meer dan voldoende bas, zowel bij het luisteren naar muziek als het kijken naar films.

Voor ruimtes waar geen plaats is om vier zuilspeakers neer te zetten heeft Teufel de achterste zuilspeakers vervangen door twee satellietspeakers die aan de muur te bevestigen zijn. Deze setup (set M) biedt exact dezelfde kwaliteit als de variant met vier zuilen, het verschil tussen speakers is enkel optisch.

De behuizing waar de drivers in verwerkt zitten is bij alle vijf de speakers (zuil/satelliet/center) gelijk; ze zijn uitgerust met een 70 mm mid-range driver en een 19 mm tweeter. De behuizing van de Columa 100 speakers is slechts 8,6 cm diep, erg mooi in combinatie met een flat screen TV.

De Columa 100 is bruikbaar in combinatie met iedere AV receiver, surround decoder of meerkanaals versterker, wel is een output van minimaal 5 x 30 Watt aan te raden. De nieuwe Columa 100 is per direct verkrijgbaar via de Teufel website, de variant met twee zuil- en twee satellietspeakers kost 400 euro, de setup met vier zuilen kost 450 euro.