AMSTERDAM – In iets meer dan anderhalve maand heeft Samsung ruim een miljoen exemplaren van de Galaxy Tab verkocht.

Dat melden Amerikaanse media.

Anderhalve week geleden maakte het bedrijf bekend dat er 700.000 exemplaren verkocht waren. Toen sprak Samsung de verwachting uit voor het eind van 2010 een miljoen tablets te hebben verkocht. Nu is deze verwachting verhoogd naar anderhalf miljoen.

iPad

De tablet van Samsung, volgens analisten de eerste echte concurrent van de iPad van Apple, verscheen medio oktober voor het eerst op de Italiaanse markt. Inmiddels is het apparaat in dertig landen verspreid over Noord-Amerika, Europa en Azië verkrijgbaar.

In de eerste twee maanden verkocht Apple ruim twee miljoen iPads, maar had toen weinig tot geen concurrentie. Tot dusver zijn er 7,5 miljoen iPads verkocht sinds de lancering in april. Het marktaandeel van de iPad in het derde kwartaal komt daarmee op 95 procent.

Overige concurrentie

Begin volgend jaar en mogelijk nog rond de feestdagen worden veel meer nieuwe tablets verwacht. Onder anderen HP, Research In Motion (RIM) en Motorola werken aan een eigen tablet.

Acer liet donderdag weten de strijd met Samsung aan te gaan om in 2011 de tweede positie op de tabletmarkt te veroveren.