AMSTERDAM – Computerfabrikant Acer wil in 2011 15 procent van de tabletmarkt in handen hebben.

Dat heeft CEO Gianfranco Lanci gezegd tijdens een interview.

Door de uitspraak wordt het duidelijk dat Acer met de twee onlangs onthulde tablets de tweede plek op de tabletmarkt wil gaan veroveren. Daarvoor zal het de strijd aan gaan met Research In Motion (RIM) en Samsung.

RIM, de producent van Blackberry, komt in het eerste kwartaal van 2011 met de PlayBook. Samsung lanceerde in oktober de Galaxy Tab waarvan er in de eerste maand 700.000 van werden verkocht.

iPad

Apple is met bijna 8 miljoen verkochte iPads nog steeds de marktleider en zal dat volgend jaar volgens analisten ook wel blijven. De verwachting is dat er wereldwijd in 2011 ongeveer vijftig miljoen tablets verkocht zullen worden. De helft daarvan zal verkocht worden door Apple.

Steven Tseng, analist bij RBS Asia laat aan Bloomberg weten: “Behalve de prijs is het moeilijk in te schatten waarmee Acer zich zou willen onderscheiden. Als ze goedkope modellen maken zoals ze bij laptops doen, kunnen ze succesvol worden op de tabletmarkt.”

Prijs

De drie tablets van Acer zullen waarschijnlijk tussen de 300 en 600 dollar gaan kosten in de Verenigde Staten. De iPad kost daar 500 tot 830 dollar.