Na tv’s, spelcomputers, camera’s en mobiele telefoons gaan binnenkort ook portable mediaspelers (pmp’s) 3D. De Koreaanse pmp-maker Cowon komt volgende maand met een apparaatje dat over een 3D-scherm beschikt.

De fabrikant claimt met de Cowon 3D de eerste 3D-pmp op de markt te brengen. Het mediaspelertje krijgt een 4,8-inch scherm dat gebruikers 3D-beelden voorschotelt, zonder dat men daarvoor een speciale bril hoeft op te zetten.

Wat dat betreft werkt de 3D-pmp op dezelfde manier als bijvoorbeeld de 3DS, die Nintendo begin komend jaar uitbrengt, en Sharps eerste 3D-mobieltje. Hoewel het scherm van de Cowon 3D zelf een resolutie heeft van 800 bij 480 pixels, is het apparaatje volgens zijn makers in staat om Full-HD videobeelden af te spelen. Via een hdmi-uitgang zijn deze beelden in vol ornaat uit te sturen naar een HD-televisie.

Of op deze manier ook Full-HD 3D-content kan worden afgespeeld op 3D-televisies, is nog niet duidelijk. Wel laat Cowon weten dat de nieuwe pmp, die ook over draadloos internet en twee browsers beschikt, tot 10 uur video en tot 45 uur muziek kan afspelen alvorens hij aan de lader moet.

De Cowon 3D komt in december uit in Korea. Een versie met 32GB ingebouwd geheugen zal omgerekend 328 euro kosten, terwijl voor hetzelfde apparaatje met tweemaal zoveel geheugen omgerekend 387 euro moet worden betaald.