Altec Lansing heeft dinsdag een design 2.1 speaker-set geïntroduceerd voor een krachtige geluidsverbetering van pc, laptops en mediaspelers. De VS2721 heeft twee speakers en een subwoofer die, ondanks het compacte ontwerp, 92 decibellen teweeg brengen.

De VS2721 heeft twee 2-inch full range drivers met een treble response van 20 kHz om de helderheid te behouden bij muziek met een hoge bit-rate, high-resolution games en hd-films. De 2-inch zijwaarts gerichte driver in de subwoofer produceert 28 watt voor realistische bas en surround-effecten. De set beschikt over controleknoppen voor volume, power en toon en heeft een aux-in voor snelle aansluiting van een draagbare dvd-, mp3- of cd-speler.

Altec Lansing maakt bij al zijn producten gebruik van de AudioAlignment-technologie. Deze zorgt ervoor dat alle onderdelen, zoals de speakers, elektronica en behuizing, op elkaar zijn afgestemd om het beste, meest natuurlijke geluid te realiseren. Hierdoor is zelfs bij vol volume geen vervorming.

De bescherming tegen magnetische velden zorgt ervoor dat de set vlakbij monitoren kan staan zonder dat er interferentie optreedt. De Altec Lansing VS2721 is vanaf december verkrijgbaar bij onder andere MediaMarkt/Saturn en heeft een adviesprijs van 60 euro.