Sling Media heeft dinsdag in Amsterdam de Slingbox PRO-HD voorgesteld, de nieuwste aanwinst in de bekroonde Slingbox-productreeks. Met de Slingbox PRO-HD kunnen gebruikers op hun pc of laptop genieten van hd-videocontent die op hun televisie thuis wordt afgespeeld.

Daarnaast is het mogelijk om videocontent te bekijken die afkomstig is van draadloze digitale dvbt-signalen, een hdtv-kabelontvanger, hdtv-satellietontvanger of hd pvr. Indien de Slingbox PRO-HD in combinatie wordt gebruikt met de toepassing SlingPlayer for Mobile, kunnen gebruikers beelden rechtstreeks naar een compatibel mobiel toestel streamen om de videocontent onderweg te bekijken.

Het product biedt ondersteuning voor standaard (4:3) en breedbeeld (16:9) videocontent en is uitgerust met meerdere ingebouwde audiovisuele ingangen en uitgangen (Digital Terrestrial TV Tuner, S-video, composietvideo, componentvideo en analoog of multi-channel, 5.1 surround digital audio). Elke ingang is bovendien voorzien van ingebouwde looping-uitgangen.

Sling Media introduceerde woensdag tevens Slingbox.com. Bezoekers van dit nieuwe internetportaal kunnen via elke populaire browser van hun videocontent genieten zonder daarvoor de SlingPlayer-toepassing te hoeven downloaden. De Slingbox PRO-HD is verkrijgbaar tegen een adviesprijs van 300 euro.