Dell heeft zijn Vostro V13-lijn maandag verder uitgebreid met de introductie van een nieuwe laptop. Met de V130 richt Dell zich op de zakelijke markt en dan met name op de kleinere bedrijven.

De V130 heeft geen interne ventilatoren om zijn hardware verkoeling te geven, zoals gebruikelijk is bij laptops. Deze laptop zuigt in plaats daarvan koele lucht naar binnen, langs de CPU en andere belangrijke componenten om die zo tegen oververhitting te beschermen. Het gaat hier dus om Intel's nieuwe Hyperbaric koeling.

Op zijn dunste punt is de V130 slechts 0,65 inch dik. Deze laptop is opgebouwd uit een combinatie van aluminium voor het chassis, zink voor de scharnieren en een magnesiumlegering voor de polssteun.

De V130 is uitgerust met een Intel CULV Core i3 of i5 processor, een ddr3-ramgeheugen tot aan 4GB en een harde schijf met een opslagruimte van 500GB. Deze laptop heeft een beeldscherm van 13,3 inch met een resolutie van 1366 bij 768 pixels.

Voor het besturingssysteem kan er gekozen worden uit Ubuntu Linux of Windows 7. Verder is hij voorzien van een 2-megapixel webcam, wifi en bluetooth. De Vostro V130 van Dell is kennelijk al wereldwijd verkrijgbaar. De prijs van deze laptop begint bij omgerekend zo'n 330 euro.