Portable tv’tjes met een batterij aan boord zijn niet nieuw meer, maar Toshiba rekt met zijn Power TV-serie het begrip ‘portable’ wel heel erg op. Zo lanceerde het bedrijf maandag een 32-inch led-televisie die niet per se op het stopcontact hoeft te worden aangesloten, om beeld te laten zien.

Hele avonden doorzitten voor de tv is er overigens ook niet bij met Toshiba’s nieuwe batterijgevoede schermen. Volgens de fabrikant kan men met deze ‘Power TV’s’ tot twee uur lang tv-kijken, zonder dat de stekker in het stopcontact steekt. Toch is dat een wereldprimeur voor dit formaat televisie, aldus de fabrikant, die naast een 32-inch ook een wat bescheidener 24-inch model uitbrengt.

Overigens krijgen niet alle schermen in de nieuwe Power TV-lijn een oplaadbare batterij aan boord. Dit foefje is alleen voorbehouden aan de PC1-modellen. De Power TV PS1 (40, 32 en 24 inch) en PB1 (32 en 24 inch) moeten het zonder een accu stellen, maar zouden volgens Toshiba wel aanzienlijk zuiniger zijn dan televisies met vergelijkbare schermformaten.

Naast deze ‘eco’-modellen stelde Toshiba maandag nog twee forsere schermen voor, beide met een beelddiagonaal van 55 inch. De 55ZL800 moet het nieuwe 3D-vlaggenschap worden van de Japanse elektronicafabrikant, terwijl de 55WL700 (waarvan ook een 46-inch variant bestaat) vooral grossiert in designpraal en slankheid. Wat de verschillende tv’s moeten kosten en of ze ook naar Europa komen, is nog niet bekend.