Alcatel heeft maandag haar aanbod aan instapmodellen uitgebreid met een nieuw model. De OT-355 heeft een volwaardig qwerty-toetsenbord waarmee het mogelijk is om snel te sms'en, mms'en en te e-mailen.

De OT-355 onderscheidt zich ook van andere instapmodellen met een vga-camera, mp3-speler en fm-radio. Hij heeft een elegante look en weegt slechts 80 gram. Om te zorgen dat er overzicht gehouden wordt over de sms'jes, beschikt het toestel over een chatfunctie waarmee door de log van alle sms'jes gescrolled kan worden. Deze mobiele telefoon kan tot 700 tekstberichten opslaan.

Met de VGA-camera is het gemakkelijk om foto’s te delen. Direct nadat een foto genomen is, zal een ‘Instant Share’-menu via één klik de keuze bieden de foto's te delen via mms, de foto als achtergrondafbeelding te gebruiken of de foto toe te wijzen aan een van de contactpersonen.

Dit mobieltje heeft kennelijk een accuduur die voorziet in vijf uur spreektijd of acht uur muziektijd. De OT-355 van Alcatel heeft een adviesprijs van 40 euro. Deze mobiele telefoon is vanaf december verkrijgbaar bij onder andere de Media Markt.