AMSTERDAM – Microsoft heeft binnen een maand ruim 2,5 miljoen exemplaren van de bewegingsgevoelige camera Kinect verkocht.

Dat meldt het bedrijf maandag (lokale tijd).

Begin november verhoogde Microsoft de verwachte verkoop voor dit jaar van drie naar vijf miljoen.

Nu is duidelijk geworden dat het bedrijf 25 dagen na de lancering in de Verenigde Staten de helft van de beoogde vijf miljoen Kinects heeft verkocht. De camera is sinds 10 november in Europa te koop en kan worden aangesloten op een Xbox 360 waarna spellen gespeeld kunnen worden zonder controller.

Beschikbaar

“We zijn bijzonder blij met de reactie van de consumenten en zetten alles op alles om Kinect beschikbaar te houden in alle winkels”, aldus Don Mattrick, topman bij Microsoft. “Door de laatste verkoopcijfers zijn we ervan overtuigd dat we nog dit jaar vijf miljoen Kinects zullen verkopen.”

Kinect is inmiddels in 38 landen beschikbaar.

Move

Playstation Move, een bewegingsgevoelige techniek die Sony medio september lanceerde, is in de VS een stuk minder populair dan Kinect van Xbox. Er zouden in twee maanden tijd 'slechts' 400.000 exemplaren verkocht zijn. Dit is deels te verklaren door het feit dat de Xbox in de VS meer gebruikt wordt dan de Playstation.

In Europa werd Move binnen een maand ruim 1,5 miljoen keer verkocht. Nieuwe verkoopcijfers nu Move al zo'n twee maanden op de markt is, zijn niet bekend.