Wie zijn thuisbioscoop wil voorzien van surroundgeluid, moet doorgaans rekening houden met een flinke berg speakerkabels. Vooral de kabels van de achterluidsprekers aansluiten en wegwerken kan een hels karwei zijn. Teufel zegt met zijn RearStation 4 de oplossing gevonden te hebben.

De RearStation 4 is een setje van twee apparaatjes, waarmee er volgens speakerfabrikant Teufel geen meterslange kabels meer hoeven te worden getrokken van de achterluidsprekers naar de surroundversterker. Dat moet bijdragen aan een opgeruimdere woonkamer, aldus het Duitse bedrijf, en aan meer installatiegemak.

 

Het nieuwe product zorgt er niet voor dat de achterluidsprekers in een surroundset volledig draadloos werken, maar maakt wel gebruik van draadloze technologie. Een van de twee apparaatjes moet worden aangesloten op de surroundversterker en stuurt het geluid draadloos door naar zijn collega aan de andere kant van de kamer, over een afstand van maximaal twintig meter.

 

Op het tweede apparaatje moeten de achterluidsprekers worden aangesloten. Dit onderdeel beschikt over zijn eigen versterker en kan twee 80-watt speakers aansturen. Volgens Teufel zijn dit tweede kastje en de kabels ernaartoe makkelijker weg te werken dan wanneer de snoeren van de achterspeakers direct op de versterker voor in de woonkamer worden aangesloten.

 

Het setje, dat 299 euro kost, is overigens niet alleen te gebruiken voor surroundsystemen. Teufel stelt dat de RearStation 4 ook gebruikt kan worden om geluid in verschillende ruimtes in huis af te spelen, door er stereospeakers op aan te sluiten. Het ontvangstapparaatje, waarop de speakers moeten worden aangesloten, wordt dan ook los verkocht. Hiervoor moet men 199 euro betalen.