Sling Media heeft donderdag de SlingPlayer Mobile-speler voor Apple's iPad geïntroduceerd. Deze software is beschikbaar als betaalde download via de iTunes App Store en stelt eigenaars van de Slingbox in staat om alle beelden die op de televisie in hun woonkamer worden afgespeeld op hun iPad te volgen.

De toepassing maakt gebruik van het 9,7-inch display van de iPad met led-achtergrondverlichting en hoge resolutie om een spectaculaire beeldkwaliteit te bieden. SlingPlayer Mobile for iPad maakt gebruik van de intuïtieve interface van de iPad en biedt een handige functie die ervoor zorgt dat gebruikers de laatst bekeken kanalen in handbereik hebben.

Wanneer de SlingPlayer Mobile-software is verbonden met een Slingbox, kunnen gebruikers op eenvoudige wijze de beelden op de televisie in hun huiskamer op hun iPad afspelen. Eigenaars van een Slingbox kunnen met hun iPad van kanaal wisselen, hun dvr bedienen en hun favoriete programma's bekijken vanaf elke locatie waar een internetverbinding beschikbaar is.

SlingPlayer Mobile for iPad is nu verkrijgbaar tegen een prijs van 24 euro via de App Store en via de iTunes Store. De applicatie kan binnen enkele minuten worden gedownload en geïnstalleerd.