Toshiba heeft woensdag een tweetal nieuwe, portable dvd-spelers aangekondigd. De REGZA SD-P96DT heeft een beeldscherm van 9 inch en de SD-P76S heeft een beeldscherm van 7 inch. De beeldschermen in kwestie kunnen vele kanten op gedraaid worden, zodat er altijd een goede kijkhoek is.

De REGZA SD-P96DT heeft een wvga-resolutie van 800 bij 480 pixels en een ingebouwde 1-Seg digitale en analoge tuner. Zijn batterijduur is kennelijk zo'n zes uur. De REGZA SD-P76S heeft een resolutie van 480 bij 234 pixels. Zijn batterijduur is de helft minder.

Beide dvd-spelers zijn uitgerust met een geheugenkaartslot. Ze ondersteunen DivX, mp3, wma en jpeg. Een auto-oplader, een a/v-kabel en een afstandsbediening worden meegeleverd. De SD-P96DT zal begin december in Japan verkrijgbaar zijn en de SD-P76S zal midden januari in de schappen komen te liggen.

Of deze portable dvd-spelers ook in Nederland verkocht gaan worden is niet aannemelijk. Dat maakt toch niet zoveel uit, want een standaard laptop neemt toch al de functies van zo'n portable dvd-speler over.