Wie aan een docking station denkt, ziet hoogstwaarschijnlijk een elektronisch apparaat met speakers voor zich. Dat het ook echt helemaal anders kan bewijst Koostik.

Koostik heeft namelijk een iPhone-dock gefabriceerd dat in zijn geheel van hout is gemaakt en van niets anders. Er komt dus geen elektronica bij kijken en daarmee verbruikt hij ook geen stroom.

De twee ronde, houten inhammen fungeren als klankkasten die een rijke, dynamische en natuurlijke akoestische versterking verzorgen door de speaker van de iPhone te geleiden, aldus Koostik. Om hoeveel decibellen die versterking gaat vermeldt het bedrijf er niet bij.

In totaal is er een keuze uit zes verschillende docking stations. De keus zit hem in de verschillende soorten hout waarin deze akoestische docking station verkrijgbaar is. Hij bestaat altijd uit een combinatie van twee verschillende houtsoorten. Denk hierbij aan bijvoorbeeld walnoot en esdoorn.

De prijs van de houten iPhone-dock van Koostik komt neer op zo'n 70 euro. Afhankelijk van de gebruikte houtsoorten kan dat bedrag iets hoger of iets lager uitvallen.