Altec Lansing heeft dinsdag de Octiv 450 geïntroduceerd, een compact vormgegeven audio-dock voor de iPad. De Octiv 450 is geoptimaliseerd voor stereo audio en voor het centraal weergeven van stemgeluid om filmdialogen te versterken.

Dankzij de roterende standaard is de iPad zowel staand als liggend te gebruiken. Bovendien is hij te kantelen voor de beste kijkhoek. De Octiv 450 werkt zowel met de iPad als iPhone en iPod.

Het audio dock laadt de apparaten automatisch op zodra ze zijn verbonden. Dankzij een 3,5 millimeter audioaansluiting is ook andere draagbare muziekapparatuur te gebruiken. Het audio-dock wordt geleverd met een afstandsbediening.

Altec Lansing maakt bij al zijn producten gebruik van de AudioAlignment technologie. Deze zorgt ervoor dat alle onderdelen, zoals de speakers, elektronica en behuizing, op elkaar zijn afgestemd om het beste, meest natuurlijke geluid te realiseren. Hierdoor is zelfs bij vol volume geen vervorming.

Het Altec Lansing Octiv 450 audio-dock is vanaf december beschikbaar via diverse retailers, waaronder MediaMarkt/Saturn en Dixons. De adviesprijs is 150 euro.