AMSTERDAM – De geruchten over een opvolger van de Google-telefoon Nexus One zwellen aan. Best Buy plaatste per ongeluk de specificaties en een afbeelding van een toestel genaamd Nexus S op de website. De telefoon zou nog dit jaar gelanceerd worden.

Geruchten over een vervolg van de Nexus One doen al langer de ronde. De eerste versie van de smartphone van Google werd in januari dit jaar gelanceerd en de levering van het toestel werd meerdere malen uitgesteld.

De telefoon werd geproduceerd door HTC en de verkoop vlak na de lancering viel tegen. In de eerste week zouden slechts 20.000 exemplaren zijn verkocht.

Nexus S

Toch zou Google met een vervolg op de Nexus One komen. Het nieuwe toestel moet geproduceerd worden door Samsung. De website Phandroid.com wist een aantal specificaties te achterhalen uit het systeem van Best Buy. De pagina waar het toestel gepresenteerd werd, is inmiddels offline gehaald.

Zo zou de Nexus S worden uitgerust met een 5 megapixel camera. Echt belangrijke details als het type processor konden echter niet worden achterhaald. Volgens de pagina op Best Buy komt het toestel nog dit jaar uit.

Samsung Galaxy S

Ook Engadget schrijft over het toestel. De website beschikt over foto’s van de Nexus S, die al een maand geleden gemaakt zouden zijn. Opvallend is dat het toestel erg op de Galaxy S van Samsung lijkt. Een telefoon die ook uitgerust is met het besturingssysteem Android en dus een concurrent zal zijn van deze Nexus S.

Google verklaarde eerder dat er voorlopig geen opvolger zou komen voor de Nexus One. Het enige doel van de zoekgigant was volgens de verklaring het opzetten van een nieuw telefoonplatform. Nadat deze missie volgens het bedrijf geslaagd was, heeft CEO Eric Schmidt tegen het bestuur gezegd: "Ok, het heeft gewerkt. Gefeliciteerd, we stoppen."