Altec Lansing heeft woensdag de vernieuwde Orbit geïntroduceerd, een compacte, draagbare speaker met krachtig geluid. De Orbit is er in twee versies: één voor mp3-spelers, smartphones of andere media-apparaten en één met een usb-aansluiting voor laptops of netbooks.

De Orbit is een kleine, ronde speaker, waarbij het geluid 360 graden wordt verspreid. De mp3-versie gebruikt drie batterijen; de usb-versie krijgt zijn energie uit de laptop. Deze laatste heeft bovendien een inklapbaar standaardje om het geluid een bepaalde richting op te sturen.

Bij de nieuwe Orbit is gebruikgemaakt van iets lichtere materialen en is de kleurstelling aangepast. Daarnaast is de verpakking veranderd. Hierdoor kon Altec Lansing de adviesprijs verlagen tot 25 euro.

De compacte robuuste speaker is ideaal voor onderweg om zonder hoofdtelefoon te genieten van de muziek op een mp3-speler of smartphone. Aangesloten op een laptop of netbook zorgt de Orbit voor een flinke verbetering van het geluid ten opzichte van de speakertjes in de computer.

De nieuwe Orbit M en Orbit USB van Altec Lansing ligt nu in de winkels en is in diverse online shops verkrijgbaar. De adviesprijs bedraagt 25 euro.