Teufel begeeft zich met drie nieuwe speakersets nu ook op de instapmarkt voor home-cinemaspeakers. De Duitse luidsprekerfabrikant duikt met de Consono-serie stevig onder zijn eigen prijsgemiddelde.

Met de nieuwe Consono-sets wil Teufel ook audio- en filmliefhebbers met een beperkt budget de mogelijkheid bieden om kwaliteit in huis te halen. Volgens de fabrikant bieden de beschikbare modellen elk een ‘uitstekende prijs-kwaliteitverhouding’.

Het gaat om drie sets, de Consono 15, 25 en 35. De eerste twee hebben dezelfde subwoofer, maar de vijf surroundspeakers zijn in het geval van de Consono 25 een stukje krachtiger. De Consono 35 – die bestaat uit een 100-watts subwoofer en vijf 2-weg satellietspeakers met dubbele mid-rangedrivers – doet er nog een schepje bovenop en is daarmee krachtig genoeg voor huiskamers van zo’n dertig vierkante meter, aldus Teufel.

De fabrikant stelt dat de speakersets met vrijwel alle AV-versterkers werken. De prijzen beginnen bij 159 euro voor de Consono 15, terwijl de Consono 25 en 35 respectievelijk 199 en 299 euro kosten.