Alcatel heeft dinsdag aangekondigd haar assortiment uit te breiden met een gloednieuw model, de OT-806. Dit alles-in-één-model heeft een qwerty-toetsenbord en het gemak van een touchscreen. Verder heeft deze mobiele telefoon wifi-internettoegang en talloze widgets.

Met een stijlvol, slim en toch simpel design is de OT-806 verkrijgbaar in de kleur zwart. Het toestel combineert een metaalchromen afwerking aan de voorkant met een mooi, zacht effect aan de achterkant van de telefoon.

Zijn 2,8-inch beeldscherm met een resolutie van 320 bij 240 pixels en grote, volledige toetsenbord maken navigatie snel, gemakkelijk en intuïtief. De OT-806 biedt direct toegang tot een groot aantal online widgets, waaronder Facebook, Twitter, het weerbericht, nieuws en andere applicaties zoals een mp3-speler en fm-radio.

Andere functies van de Alcatel OT-806 zijn een 2-megapixelcamera met uitmuntende beeldrendering, de ‘Instant Share’-functie die het gemakkelijk maakt om afbeeldingen te delen per e-mail, mms of bluetooth en een intern geheugen tot 8 GB.

De OT-806 zal verkrijgbaar zijn als T-Mobile Vairy Text II vanaf november 2010. Deze mobiele telefoon van Alcatel heeft een verkoopadviesprijs van 70 euro.