Synology heeft dinsdag de DiskStation DS211 en DS111 gelanceerd. Deze NAS-servers met respectievelijk twee en één schijfstations voor kantoren en werkgroepen zijn betaalbare alles-in-één oplossingen om bestanden te delen en gegevens te beschermen.

Met Synology DiskStation Manager 3.0 (DSM 3.0) bieden de Synology DS211 en DS111 een intuïtieve gebruikersinterface en diverse nuttige zakelijke toepassingen. Het zijn complete oplossingen om gegevens te delen en backups te maken met Windows, Mac en Linux.

Er kunnen backups gemaakt worden op externe usb- of eSATA-schijven, rsync-compatibele servers, of zelfs naar de cloud, met Amazon S3.

Omdat er gebruik wordt gemaakt van zogenaamde ‘block level’ backup, waarbij alleen een backup wordt gemaakt van gewijzigde delen van bestanden verloopt het backupproces zeer snel.

Mailserver

Met slechts enkele muiskliks kunnen de Synology DS211 en DS111 kunnen ook ingericht worden als mail-, FTP- en printserver. Met Surveillance Station worden beelden van IP-bewakingscamera’s live getoond of teruggekeken, via een browser en zelfs via een mobiele telefoon.

Het beschermen van gevoelige bedrijfsinformatie is intussen zeer belangrijk geworden voor ondernemers. Zowel de Synology DS211 als de DS111 zijn voorzien van 256-bit AES hardwarematige encryptie. Hiermee worden gevoelige gegevens versleuteld zodat alleen bevoegden ze kunnen openen. Daarbij zorgt de hardwarematige encryptie ervoor dat dit niet van invloed is op de hoge prestaties.

Ook het delen van bestanden kan veilig gebeuren, terwijl een ingebouwde firewall en ondersteuning voor HTTPS voor verdere beveiliging zorgen. In combinatie met de ondersteuning voor Windows ACL, maken de DS211 en DS111 het gemakkelijk om de toegangrechten tot bestanden zeer precies in te stellen.

Usb-poorten

Zowel de Synology DS211 als de DS111 beschikken over een 1,6GHz processor, 256MB geheugen, een Gigabit-netwerkpoort en drie usb-poorten. Beide modellen zijn zeer energiezuinig en verbruiken aanzienlijk minder stroom dan een pc.

De DS111 verbruikt 31,2 watt; de DS111 slechts 18,7 watt. Met de harddisks in slaapstand bedraagt het stroomverbruik minder dan 11 watt. Ook is het mogelijk om aan de hand van een klokschema de apparaten automatisch aan en uit te schakelen.

De Synology DS211 en DS111 zijn per direct leverbaar. De adviesprijs van de Synology DS211 bedraagt 220 euro exclusief btw. Voor de Synology DS111 is dit 160 euro exclusief btw.